top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/21/2022

Updated: Feb 21, 2022


Політика

Джо Байден погодився на саміт з Володимиром Путіним

Президент США Джо Байден погодився провести саміт з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення кризи навколо України, йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому. Але переговори з очільником Кремля можливі після зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що заплановані на 24 лютого, передає ВВС. Ще одна умова для проведення саміту - Росія має утриматись від вторгнення в Україну. Тим часом речник Кремля Дмитро Пєсков у понеділок заявив, що конкретна домовленість про проведення саміту президентів ще не підтверджена. За його словами, конкретних планів щодо цього Кремль поки що не має.


Економіка

США додали китайські WeChat і AliExpress до переліку піратських ринків

США додали китайську платформу для обміну повідомленнями WeChat та онлайн-маркет AliExpress до свого переліку піратських ринків, які сприяють розповсюдженню підробленої продукції. Про це пише Bloomberg

із посиланням на заяву Офісу торгового представника США. У заяві регулятора йдеться, що AliExpress, який належить Alibaba Group Holding і WeChat, який належить Tencent Holdings, - це "два значні китайських онлайн-ринки, які сприяють значній підробці торговельних марок". Загалом за підсумками минулого року до переліку торгового представництва США потрапили 42 онлайн-платформи і 35 фізичних ринків, які, за словами регулятора, беруть безпосередню участь чи сприяють підробленню продукції різних товарних знаків і порушують авторські права.


Туризм

Lufthansa призупиняє всі рейси до та з Києва та Одеси із 21 лютого

Німецька авіакомпанія Lufthansa призупиняє всі рейси до та з Києва та Одеси із 21 до 28 лютого. Мінінфраструктури України оголосило, що рейси Lufthansa, які були скасовані, виконуватиме український авіаперевізник МАУ. Літак Lufthansa не вилетів минулої п’ятницю вранці з Франкфурта до України через страх екіпажу перед можливим розвитком війни. Згодом Lufthansa пояснила призупинення рейсів ситуацією з коронавірусом. Авіакомпанії Lufthansa Group — Austrian Airlines та Swiss International Air Lines також з 21 лютого призупиняють польоти в Україну до кінця лютого через загрозу можливого вторгнення військ Росії в Україну, повідомляє avianews. Рейси виконуватимуться лише до Львова. Reuters пише, що з 22 лютого свій єдиний рейс з Осло до Києва зупиняє скандинавська авіакомпанія SAS.


Соціум

В Україні вшанували героїв Небесної Сотні

Вже восьмий рік поспіль, 20 лютого в Україні вшановують пам'ять загиблих учасників Революції Гідності. Тисячі людей з усіх куточків країни приїжджають до української столиці, щоб віддати почесті. Саме в цей день, 2014 року, протистояння між силовиками, які захищали тодішній режим, та учасниками Революції Гідності сягнуло свого піку. Найбільше жертв серед майданівців також припало на цей день. У неділю ввечері, у столиці вздовж алеї Героїв Небесної Сотні, запалили вогні пам'яті, а також 100 променів, «злетіли» в небо з трьох локацій, символізуючи душі загиблих Героїв Небесної Сотні. Такі ж Промені гідності прикрасили і вечірнє львівське небо. У багатьох містах України також відбулись акції вшанування пам’яті. Їх учасники поклали квіти та лампадки до пам’ятних знаків Героїв Революції гідності.


Авто – мото

Renault очікує випустити на 300 тисяч автомобілів менше через дефіцит мікросхем

Французький автовиробник Renault у 2022 році очікує випустити на 300 тисяч автомобілів менше через глобальний дефіцит мікросхем. Про це гендиректор компанії Лука де Мео сказав в інтерв'ю CNBC "Ситуація наразі все ще досить складна", - визнав де Мео. За його словами, Renault очікує, що криза мікрочипів цього року стане менш серйозною, а "нормальна ситуація" має відновитися у другій половині 2022 року. Торік Renault випустила на 500 тисяч автомобілів менше через дефіцит мікросхем. У вересні консалтингова компанія AlixPartners прогнозувала, що дефіцит мікросхем обійдеться автомобільній промисловості в 210 мільярдів доларів доходу. Renault прозвітувала про чистий прибуток в 1 мільярд доларів за минулий рік, що перевершило оцінки аналітиків.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Оскар вперше отримає фільм, обраний глядачами в Twitter

У ніч з 27 на 28 березня відбудеться церемонія нагородженя кінопремією «Оскар». Цього року організатори вирішили внести деякі зміни. Виявляється, що тепер глядачі можуть самі вибрати стрічку, яка отримає нагороду, але в якій категорії поки невідомо. До 3 березня шанувальники можуть написати твіт із згадкою свого улюбленого фільму (який обов'язково вийшов в 2021 році), додати до нього теги #OscarsFanFavorite і #Sweepstakes або проголосувати за фільм на офіційному сайті церемонії. Нагадаємо, як пише Deadline, організатори премії хочуть покращити показники залученості цього року, тому запросили провести церемонію актрис комедійного жанру Емі Шумер, Ванду Сайкс і Реджину Голл, які зможуть залучити аудиторію.


Погода

У понеділок, 21 лютого, у Чикаго небо затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Увечері йтиме дрібний дощ. На стовпчиках термометрів до +10°С.

В Україні буде сухо і тепло, проте у західних областях очікуються сильні пориви вітру. Вдень від 4 до 9 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

7 views0 comments

Comments


bottom of page