top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/17/2021



Політика

Проти Трампа і Джуліані подали федеральний позов про підбурювання до повстання

Конгресмен-демократ Бенні Томпсон у вівторок подав позов проти колишнього президента Дональда Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані, звинувативши їх у змові з метою підбурювання до заворушень в Капітолії 6-го січня цього року. Томпсон виступив спільно із впливовою американською організацією захисту громадянських прав NAACP (Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення). Як повідомляє видання The New York Times, очікується, що у наступні тижні до позову приєднаються інші законодавці-демократи.


Економіка

Adidas вирішив продати свій бренд Reebok

Німецький виробник Adidas вирішив продати свій бренд Reebok, який компанія придбала у 2006 році, через невтішні фінансові показники, повідомляє Reuters. Коли показники Reebok почали погіршуватися, інвестори закликали німецьку компанію позбутися бренду зі свого портфелю. Ситуація погіршилася пандемією коронавірусу. У Adidas заявили, що розпочнуть офіційний процес "виведення" Reebok у рамках п’ятирічної стратегії компанії, яку презентують у березні. Аналітики наразі оцінюють вартість Reebok у близько 1,2 млрд доларів. Бренд може стати як самостійною компанією у майбутньому, так і бути придбаний іншими мультибрендовими гравцями.


Соціум

Більше половини американців підтримують створення нової політичної партії

Аналітична компанія Gallup провела опитування щодо доцільності створення нової партії в Сполучених Штатах на фоні подій, що відбуваються в політичному житті країни. Американцям було поставлене питання щодо представлення їхніх інтересів у найвищих законодавчих органах представниками Республіканської та Демократичної партій. Додаткове питання звучало так: «Чи потрібне створення нової політичної сили для кращого представлення інтересів американського суспільства?». Рекордні 62% американців сказали, що нову партію створювати потрібно, а 33% заявили, що двопартійної системи більш ніж достатньо. У Gallup заявили, що такі опитування проводяться досить часто, проте цей показник підтримки став абсолютним рекордом.


Авто – мото

Jaguar стане брендом електромобілів протягом 5 років

Jaguar — один з виробників, що пропонують найпотужніші двигуни внутрішнього згоряння в світі, але починаючи з 2025 року нових Jaguar з вихлопною трубою не буде. Британський виробник автомобілів класу люкс оголосив про свої амбітні плани стати брендом, який випускає тільки електромобілі, всього за п’ять років. На жаль, в їх числі не буде анонсованого раніше наступника флагманського седана XJ — про це вже оголосили офіційно. У Land Rover протягом наступних п’яти років з’являться шість повністю електричних моделей, перша з них вийде в 2024-му. До 2030-го електричні версії будуть у всіх автомобілів обох брендів. У той же час, автовиробник обіцяє, що збереже свої складальні заводи у Великобританії і по всьому світу.


США, Ілліной, Чикаго

США дозволили в’їзд до країни для 25 тисяч шукачів притулку

Уряд США оголосив план поступового в‘їзду до країни тих, хто подав заявку на отримання притулку у США. Згідно з правилами попередньої адміністрації, багато з шукачів притулку очікували на рішення суду у своїй справі перебуваючи поза межами США. Президент Джо Байден скасував дію цієї програми в перші дні свого перебування на посаді. Починаючи з 19 лютого, США пускатимуть до 300 таких осіб до країни щодня. Наразі кількість людей, з «активними справами» досягає 25 000. Після перетину кордону, шукачі притулку прямуватимуть до місць, де згодом відбудуться слухання із визначення їхнього статусу.


Діаспора

Український виконавець записав щемливе відео про українців, які живуть за кордоном

Український музикант Юрій Йосифович записав пісню «Лети» та зняв відео на неї про співвітчизників, які вимушено чи за вибором живуть поза Україною. У цьому проєкті взяли участь 26 українців з Європи, Канади, Китаю, США, Туреччини, Ізраїлю. Музикант розповів, що після того, як записав пісню Богдана Весоловського, вислав її брату, який вже 7 років живе в Америці і жодного разу не приїздив в Україну. Пісня справила на нього враження. Тоді Юрій зрозумів, що "Лети" — це про чужину і емігранта. Так з’явилась ідея попросити людей, які живуть за кордоном, записати себе на відео. Інформація швидко поширилась у соцмережах. Музиканту почали надходити ролики з різних куточків світу. Згодом з них сформували відео до пісні.


Цікаве

У Чикаго чоловік заморожує штани і залишає їх на парковці, щоб зберегти собі місце

У снігову погоду розчищене місце для паркування автомобіля шкода залишати комусь. Тож, американці часто практикують "бронювання" паркомісць біля своїх будинків, і використовують для цього дорожні конуси та стільці. Але письменник Адам Зельцер із Чикаго підійшов до цього креативно. Він залишає на власноруч розчищеному паркомісці пару заморожених штанів. Чоловік розповів та показав, як саме він це робить у своєму твіттері. Світлини швидко розійшлися мережею. Сотні людей захоплюються кумедною винахідливістю чоловіка. У продовження історії Адам планує заморозити ще й сорочки, аби створити довершений образ "охоронця паркомісця".


Погода

У середу, 17 лютого, у Чикаго хмарна погода, але опадів синоптики не прогнозують. Денна температура -6…-7°С. В Україні буде холодно, вдень від 8 до 13 градусів морозу, місцями сніжитиме. На дорогах ожеледиця.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page