top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/15/2022

Updated: Feb 15, 2022


Політика

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після візиту до Києва відвідує Москву

14 лютого у Києві відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського та канцлера Німеччина Олафа Шольца, розмова тривала майже дві години. Олаф Шольц запевнив, що його країна підтримує Україну на тлі російської загрози, та наголосив, що військова агресія дорого коштуватиме Росії і політично, і економічно, передає ВВС. Втім, про конкретні кроки, до яких готова вдатися Німеччина у разі вторгнення Росії, він не розповів. Після переговорів у Києві у межах міжнародних намагань переконати Путіна не застосовувати силу проти України, Олаф Шольц відвідує Москву 15 лютого.Тим часом, Державна дума Росії попросила президента Володимира Путіна визнати самопроголошені ДНР та ЛНР. Поки що рішення депутатів не означає визнання незалежності самопроголошених утворень, це має зробити Володимир Путін. Україна вже засудила наміри Росії визнати незалежність "ДНР" та "ЛНР".

Соціум

НАТО та країни-сусіди готуються до можливого потоку біженців з України

Північноатлантичний альянс має розроблені плани, які готові до активації у випадку гуманітарної кризи, що може трапитись внаслідок масштабного вторгнення Росії в Україну. Про це Голосу Америки розповів посадовець НАТО. Він також додав: “ У питаннях гуманітарних криз першочергову відповідальність несуть влади країн. То ж ми вітаємо те, що наші союзники переводять у режим очікування тисячі військ, які також будуть готові відповісти на можливу гуманітарну кризу”. А також нагадав, що інші організації, такі як ООН та ЄС, також мають відповідні мандати, щоб реагувати на гуманітарну кризу. Також уряди Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та країн Балтії розробляють план реагування на можливий потік біженців з України. Попри все, посадовець НАТО наголосив, що союзники все ще сподіваються на дипломатичне врегулювання ситуації на українсько-російському кордоні.


Економіка

У Лос – Анджелесі розкрадають вантажні потяги

У Лос-Анджелесі за оцінками місцевої влади, мародери щодня атакують до 90 контейнерів вантажних потягів. Посилки скидають прямо на колії, де їх підбирають напарники крадіїв. Те, що подобається, забирають, те, що не можна продати на чорному ринку, викидають. Все це відбувається серед білого дня, і незважаючи на зусилля влади зупинити залізничних піратів, передає Голос Америки. Залізнична компанія Union Pacific, якій належить ця ділянка спільно з іншими транспортними компаніями, які відправляють свої вантажі, просять окружного прокурора Лос-Анджелеса Джорджа Гаскона внести зміни до кримінального закону. Адже цей прокурор нещодавно видав указ про декриміналізацію грабіжів на суму до 950 доларів. Тих кого затримують під час пограбування потягів, зазвичай відпускають з поліцейської дільниці протягом доби. Як результат, кількість крадіжок збільшилась на 160 рекордних відсотків за рік.


Здоров`я

У США відклали розгляд питання про дозвіл на щеплення від COVID-19 дітей до 5 років

У США відклали рішення про дозвіл на щеплення дітей до 5 років від COVID-19. Член ради директорів компанії-виробника вакцини Pfizer Скотт Готліб в інтерв'ю каналу CNBC причиною цього назвав “надто низьку кількість випадків хвороби у клінічних випробуваннях”. “У більшості дітей ковід проходить без симптомів, - розповів Готліб, який у минулому очолював Управління із контролю за продуктами та ліками США. - Один випадок у певному напрямку може змінити загальне сприйняття ефективності вакцини в цілому”, сказав він. Діти до 5 років - єдина категорія населення, яка поки не має дозволу на щеплення вакциною від COVID-19. За офіційними даними, у США від початку пандемії внаслідок COVID-19 померло близько 1100 дітей, з них близько 400 дітей віком до 5 років.


Авто – мото

Американські фахівці склали рейтинг найнадійніших автомобілів сучасності

Американські експерти назвали найнадійніші автомобілі сучасності. Відповідний список склали фахівці J.D.Power. Вони склали рейтинг відносно кількості проблем, з якими власники зіткнулися за три роки експлуатації. Він охоплює 184 конкретних проблемних області за основними категоріями: клімат, допомога під час водіння, водійський досвід, екстер'єр, функції управління, інфо-розважальна система, інтер'єр, силовий агрегат та сидіння. Таким чином, на вершині списку цього разу опинилася марка KIA зі 145 скаргами на сотню автомобілів. На другому місці розташувався Buick, на третьому та четвертому – Hyundai та його преміальна "донька" – Genesis. Toyota і Lexus відповідно заслужили п'яте і шосте місця, а далі в десятці йдуть Porsche, Dodge, Cadillac та Chevrolet. Найменш надійними виявилися Volvo, Ram та Land Rover.


США, Ілліной, Чикаго

У Іллінойсі скасовують масковий режим - але не скрізь

Губернатор штату Іллінойса Дж.Прітцкер офіційно заявив про скасування вимоги щодо носіння масок у більшості громадських місць у штаті, починаючи з 28 лютого, gbit uapost.ua. Це означає, що маски не знадобляться під час відвідування продуктових магазинів, ресторанів та інших місць скупчення людей. Проте їх, як і раніше, вимагатимуть надягати у лікарнях, громадському транспорті тощо. Прітцкер вказав на зниження кількості випадків госпіталізації, пов'язаних з COVID-19, яке досягло піку майже в 7,400 випадків у середині січня і в останні тижні знизилося приблизно до 2600. Навіть після скасування маскового режиму у масштабах штату, керівництво окремих муніципалітетів може лишити вимоги щодо масок чинними. Найближчими днями очікуються заяви щодо скасування маскового режиму від влади Чикаго та приміських округів.


Цікаве

День закоханих: цьогорічні тренди Дня Валентина у США

День Валентина у США святкує понад половина дорослого населення. При чому обмінюватись листівками і солодощами прийнято навіть у дитсадках і школах. Подарунки витратили близько 175 доларів. У топі – прикраси, парфуми та дрібна електроніка. А найпопулярнішими способами святкування залишаються: вечеря у ресторані, похід в кіно або прогулянки чи просто перегляд фільму про любов удома. Але є люди, які провели цей день на самоті. За статистикою половина дорослого населення США не одружені або не мають партнера. На противагу Дню закоханих, 15 лютого все більше людей приєднуться до відзначення Дня людей, що не перебувають у романтичних стосунках. У цей день люди подорожують, беруть участь у волонтерських заходах, проводять час із родиною та друзями і даруть подарунки самим собі.


Погода

У вівторок, 15 лютого, у Чикаго, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. Вдень +2…+5 градусів тепла.

В Україні погода буде мінливою та вдень доволі теплою. Переважно без опадів, на Заході можливий невеликий дощ та мокрий сніг. Вдень 3-8° тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express





8 views0 comments

Comments


bottom of page