top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/09/2021

Updated: Feb 9, 2021



Політика

Дональд Трамп вдруге постане перед судом Сенату

9 лютого Сенат почне розгляд другої справи щодо імпічменту колишнього президента США Дональда Трампа. Сенатори, які виступають у ролі присяжних на цьому процесі, мають визначити, чи винний Трамп у підбурюванні до повстання у зв'язку зі штурмом Капітолію 6 січня. Окремим голосуванням сенатори також можуть заборонити йому у майбутньому балотуватися на державні посади. Очікується, що процес у Сенаті почнеться голосуванням про конституційність процесу, передає Голос Америки. Аналітики кажуть, що процес має історичне значення. Адже Дональд Трамп став першим президентом, проти якого процедура імпічменту була використана двічі, а також першим екс-президентом, який постане перед судом в Сенаті.


Економіка

Біткоїн виріс у ціні, після заяви Tesla про купівлю крипто валюти

Курс криптовалюти «біткоїн» виріс на 10% після того, як виробник електромобілів Tesla повідомив, що придбав біткоїнів на 1,5 мільярда доларів. В компанії також наголошують, що почнуть приймати цю криптовалюту в якості оплати «в рамках закону і, спершу, на обмежені основі». В своєму звіті, поданому до Комісії США з фондового ринку та цінних паперів, компанія зазначила, що придбання біткоїнів надасть «більше гнучкості для диверсифікації та максимізації віддачі на наші кошти», але зауважили, що ціна біткоїна схильна до коливань. Впродовж минулих тижнів Ілон Маск розміщував у Twitter позитивні відгуки про біткоїн та іншу криптовалюту «доджкоін». Оглядачі пов‘язали ці пости із зростанням курсу цих криптовалют.

Соціум

Носіння масок зменшує рівень шпиталізацій з COVID-19 - дослідження уряду США

В американських штатах, де запровадили обов'язкове носіння масок, значно зменшився рівень шпиталізацій через зараження коронавірусом. Про це свідчить дослідження Центрів із контролю та профілактики захворювань США. У період від квітня до липня минулого року дослідники спостерігали за рівнем шпиталізацій у 10 американських штатах, де запровадили обов'язкове носіння масок і виявили, що вже через три тижні після набуття чинності указу про обов'язкові захисні маски, кількість шпиталізацій із діагнозом COVID-19 у цих штатах впав майже на 5%. Наразі у США 31 штат та столиця Вашингтон оголосили обов'язкове носіння захисних масок на обличчі. Рівень шпиталізацій в цих штатах значно зменшився серед людей віком від 18 до 64 років.


Здоров`я

В Африці знову виявили вірус Ебола - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила , що в Африці знову виявили вірус Ебола. Раніше повідомлялось, що в червні 2020 року поширення хвороби зупинили. Новий випадок захворювання зафіксували у місті Бутембо в Демократичній республіці Конго, яке було одним із епіцентрів поширення хвороби попереднього разу. Інфікована особа померла. Наразі відомо про понад 70 осіб, які контактували із цією людиною. Повідомляється, що на місці вже працює команда епідеміологів ВООЗ. Вірус Ебола, як правило, передається людям від приматів, хоча його також пов’язують з кажанами. На відміну від COVID-19, він передається через рідини організму, а рівень смертності від Еболи є значно вищим.


США, Ілліной, Чикаго

Мікрософт заморожує пожертви політикам, які намагались заблокувати сертифікацію президентських виборів у США

Корпорація “Мікрософт” заявила, що кінця 2022 року не підтримуватиме політиків чи організації, які намагалися опротестувати результати виборів, щоб не затверджувати на посаду законно обраного президента США Джо Байдена. Президент корпорації Бред Сміт повідомив своїм співробітникам, що в останні 4 роки 20% пожертв їхньої компанії були направлені “членам Конгресу, які проголосували проти рішення Колегії виборників”. Нагадаю, після штурму американського Капітолію 6 січня низка провідних компаній у США, серед яких Goldman Sachs Group, Citigroup, Morgan Stanley, Marriott International, Google, Amazon, General Electric та інші заявили, що переглянуть своє ставлення щодо пожертв політикам.

Діаспора

Подарунки дітям від Спілки української молоді з діаспори в межах акції «Теплом зігріємо серця»

Близько 130 дітей учасників АТО/ООС зі Львова та діти вимушених переселенців отримають подарунки від Спілки української молоді (СУМ) з діаспори в рамках щорічної акції «Теплом зігріємо серця». Про це йдеться на сторінці Світової управи СУМ у Фейсбуці. Через карантинні обмеження у СУМ були відмовились від традиційного масового святкування. Втім, акція продовжує мандрувати Україною. Раніше у січні члени Спілки української молоді в Іспанії, США та Канади надіслали різдвяні подарунки для дітей у Миколаєві. Також члени Спілки української молоді з Чикаго (штат Іллінойс) та Пассейка (штат Нью-Джерсі) передали у січні подарунки дітям учасників АТО з Київщини. За останні 6 років сумівці з усього світу під час ініціативи «Теплом зігріємо серця» передали в Україну подарунків на суму 320 тисяч доларів.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Український скульптор створив унікальну "ковідну" скульптуру

Український скульптор Олександр Мілов створив ескіз великого монумента у вигляді стилізованої молекули коронавірусу, який можливо, буде встановлений у Дубаї (ОАЕ) як яскравий художній символ 2020 року, про це художник написав на своїй сторінці у Фейсбук. «Молекула коронавірусу з шипами, виконана у вигляді планети Земля, на поверхні якої стоять велетенські люди, взявшись за руки, символізуючи різні соціальні групи та їхні цінності, об'єднані однією проблемою - пандемією. У композиції беруть участь 56 фігур дорослих і дітей без ротів на обличчях, що символізуватиме обмеження, в яких опинилося все людство", - зазначив Мілов. Він є також автором інших оригінальних проєктів. Його робота Кохання» підкорила в 2015 році журі та учасників американського арт-фестивалю Burning Man.

Погода

У вівторок, 9 лютого, у Чикаго вранці та ввечері буде хмарно, а вдень небо буде ясним. Опадів не передбачається. На стовпчиках термометрів -8...-10°С.

В Україні не вщухає негода з сильною хуртовиною. Синоптики обіцяють хмарність з проясненнями. У більшості областей буде cніг. Вдень від 0 до 5 градусів морозу.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


8 views0 comments

Comments


bottom of page