top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Український барбер назвав основні помилки миття голови: ТОП-4



Топовий барбер Тарас Кобзар розповів про те, як обрати правильний шампунь та що робити коли немає змоги помити голову. Його послугами користують зірки українського шоу-бізнесу, а ще барбер безкоштовно стриже військових ЗСУ.


Є 4 головні помилки при митті голови, це стосується чоловіків та жінок.


1. Гаряча вода.

Вода під час миття голови має бути кімнатної температури, злегка тепла, і в жодному разі не гаряча, щоб не активувати сальні залози.


2. Шкодуємо шампунь.

Мити голову треба двічі. Перше нанесення шампуню - секреція сальних залоз і залишки засобів для укладки відокремлюються від шкіри, але не змиваються повністю. Тож треба повторити. Нанести шампунь вдруге, можна використовувати його менше.


3. Льємо шампунь на голову.

Шампунь, підібраний під тип шкіри голови, слід наносити на руки і, тільки спінивши його, наносити на шкіру голови.



4. Влаштовуємо волоссю прання.

Не слід спінювати шампунь на волоссі, так ви його заплутуєте. Не варто й активно терти, «прати» волосся — особливо довге. Воно добре промивається за рахунок стікання піни. І ще добавлю важливе! Це стосується більшості чоловіків! Не варто інтенсивно терти волосся рушником після миття, щоб добитись сухого ефекту… Різкі рухи, жорсткий рушник може сильно травмувати волосся. Тертя розпушує лусочки, порушуючи цілісність оболонки волосся. Пасма стають тьмяними, ламкими, волосся легко ламається, волоски стирчать у різні сторони, погано укладаються, а кінчики постійно січуться.

Тому краще, щоб таких проблем не було, після душу і миття голови акуратно промокніть шевелюру рушником і просушіть теплим повітрям.



Як обрати правильний шампунь?

Найкраще обрати професійний шампунь, який можна придбати у спеціалізованих магазинах. У Мас - маркеті ви його не знайдете. До складу шампунів для нормального волосся повинен входити вітамінний комплекс і різноманітні рослинні екстракти. Рівень рН не повинен виходити за межі 5,5-7.

Зазвичай, у таких шампунях менше "мийних" компонентів. Тому такі засоби м’яко очищають волосся, не впливаючи на рівень природного виділення шкірного сала. Якщо ви не можете підібрати собі шампунь, у цьому питанню вам допоможе трихолог, а не перукар.


Що робити коли немає змоги помити голову?

Сухий шампунь стане в пригоді, коли немає змоги помити голову. Це шампунь у вигляді порошку або спрею. Він адсорбує шкірний жир, мікрочастинки бруду і пилу, створюючи відчуття чистоти і свіжості, але не очищає волосся в класичному розумінні цього слова. Через кілька годин воно знову жирніє. Я не рекомендую користуватися сухим шампунем часто або щодня. Ідеальний варіант - раз на тиждень або, коли немає можливості помити волосся звичним способом. Оскільки головна функція звичайного шампуню - очищувати волосся і шкіру голови від забруднень і ороговілих лусочок. А сухого - маскувати проблему, вбираючи шкірний жир, що осідає на поверхні шкіри.


10 views0 comments
bottom of page