top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/19/19)


Політика

Палата представників США оголосила Дональду Трампу імпічмент

Палата представників США у середу проголосувала за початок процедури імпічменту американського президента Дональда Трампа. Йому пред'явили обвинувачення за двома статтями - у зловживанні владою та перешкоджанні розслідуванню Конгресу. Тепер обвинувачення має розглянути верхня палата Конгресу США – Сенат. Тим часом сам Трамп брав участь у мітингу у штаті Мічиган в рамках своєї передвиборчої кампанії. Він назвав голосування за свій імпічмент "самогубчим маршем" для Демократичної партії.

Економіка

Україна потроїла експорт равликів в країни ЄС

За два останні роки в Україні збільшилася кількість підприємств, які мають право експортувати равлики в старне ЄС. За період з січня по вересень 2019 року Україна експортувала в країни Євросоюзу в 2,7 раз більше равликів, ніж за весь попередній рік. Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Зростання експорту пов'язано зі збільшенням кількості підприємств, які експортувати равлики в країни ЄС. Якщо в 2018 році їх було 5, то в поточному таке право мають 17 компаній.

Реформи в Україні

Верховна Рада ухвалила законопроект про зміни у вищій освіті

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, про зміни у вищій освіті. Більше не буде дипломів «державного зразка», кожен виш видаватиме свої дипломи довільної форми. Закон передбачає збільшення відповідальності для студентів за плагіат. Під час вступної кампанії заклади прийматимуть мотиваційні листи, за які абітурієнт зможе отримати додаткові бали під час вступу. Для ректорів вводиться поняття ефективності - КРІ. Також закон передбачає кардинальне зменшення об’єктів ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти та впровадження дуальної освіти.

Соціум (соціальні новини)

З 1 березня українці зможуть виїхати до Росії тільки за закордонним паспортом

Кабінет міністрів України ухвалив рішення запровадити для українців виїзд з України до Росії тільки за закордонними паспортами з 1 березня 2020 року, про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі. Водночас назад до України Державна прикордонна служба здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України також за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження.

Авто – мото, технології

Instagram видалятиме пости з рекламою вейпів та тютюну

Instagram видалятиме пости з рекламою вейпів, тютюну та зброї, повідомляє The Verge. Крім цього, соцмережа запровадить «особливі обмеження» щодо реклами алкоголю та дієтичних добавок. У цих випадках компанія дозволить творцям контенту обмежувати його перегляд користувачам, які не досягли необхідного віку. Крім того, власник Instagram — компанія Facebook має намір запустити сторінку Brand Collabs Manager для інфлюенсерів. Там вони зможуть обмінуватися думками та знаходити потенційних рекламодавців, які відповідають їхній аудиторії.

США, Ілліной, Чикаго

У Нью-Йорку дозволять вказувати у свідоцтві про смерть третю стать

З наступного року в Нью-Йорку зʼявиться можливість вказувати у свідоцтві про смерть третю стать, повідомляється на сайті департаменту охорони здоров’я Нью-Йорка. Цю стать позначатимуть як «X», що означає ґендерну ідентичність, яка не є виключно жіночою або чоловічою. Як зазначила дружина мера Нью-Йорка Ширлейн Маккрей, «усі мешканці міста, незалежно від їхньої ґендерної ідентичності, заслуговують на те, щоб мати документи, які відображають та підтверджують те, ким вони є».

Погода

У четвер, 19 грудня, на всій території України синоптики фіксують теплу і безвітряну погоду, без опадів. Вдень 5-10° тепла, подекуди температура сягає навіть 15 градусів. Вночі та вранці туман. У Чикаго Небо буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів. Денна температура від 0 до 2 градусів з позначкою «плюс».


2 views0 comments
bottom of page