top of page

#НовиниЩогодини(11/11/19)


Політика

-Суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію у справі України проти Росії

Міжнародний суд ООН в Гаазі визнав, що в його юрисдикції справа України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму на Донбасі і порушення Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Криму. Таким чином, суд ООН прийняв обидві справи до розгляду. Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль наголосила, що Росія вперше в історії буде відповідати за свої порушення в Міжнародному суді, в тому числі і за збитий Boeing MH-17 над Донбасом.

-США надаватимуть Україні військову допомогу – радник Трампа

Радник з питань національної безпеки США Роберт О'Браєн в ефірі телеканалу CBS заявив, що наразі США налаштовані надавати військову допомогу Україні, але не можуть обіцяти робити це завжди. «Ми перша адміністрація, яка направила Україні озброєння, думаю, що це дуже важливо», — сказав О'Браєн. Також він зазначив, що США сподіваються на мирні домовленості між Україною і Росією.

Економіка

-Володимир Зеленський запропонував засновнику Alibaba відкрити дослідницький центр в Україні

Президент України Володимир Зеленський запропонував засновнику компанії Alibaba Group Джеку Ма розглянути можливість відкриття дослідницького (R&D) центру в Україні для розширення роботи в європейському регіоні. Таких в країні за останні роки понад 100 відкрили відомі глобальні компанії. Крім того, Україна має одних із найкращих у світі фахівців з data analytics. Він поділився з Ма ідеєю проекту Держава в смартфоні і підкреслив важливість цифрових технологій в трансформації країни.

Реформи в Україні

-В Україні змінили водійське посвідчення

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли про зміни у порядку видачі водійських прав в Україні. Тепер у водійському посвідченні має бути вказана група крові і резус-фактор власника. Відповідна інформація буде прикріплена до прав нового зразка при обміні, заміні, відновленні або успішній здачі іспиту, на підставі даних, зазначених у медичній довідці, яку надає кожен водій.

США, Ілліной, Чикаго

-Начальник поліції у Чикаго Едді Джонсон заявив про вихід на пенсію

Начальник поліції Чикаго Едді Джонсон залишає свою посаду через достроковий вихід на пенсію. За словами мера міста Лорі Лайтфут, Едді працюватиме до кінця 2019 року, потім на його місці тимчасово працюватиме колишній начальник поліції Лос-Анджелеса Чарлі Бек. Джонсон служив в поліції міста 31 рік, з них три роки як начальник. На цю посаду він був призначений попереднім мером Рамом Емануелем. Проте, минулого місяця Едді Джонсон напідпитку сів за кермо власного авто. Ведеться розслідування.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-MARUV випустила меланхолійну пісню

Епатажна українська співачка Анна Корсун, вона ж MARUV, випустила нову пісню “To Be Mine”. Радісною новиною артистка поділилася на своїй сторінці в Instagram. "Episode 1 "To Be Mine". Link in bio", - написала зірка. Нова робота MARUV відрізняється від попередньої творчості. Вона більш спокійна і меланхолійна. Композиція увійде до нового альбому виконавиці “Hellcat Story”, реліз якого запланований на 29 листопада цього року.

Погода

Цей тиждень буде в Україні дощовим, але теплим, поки синоптики морозів не обіцяють. У понеділок, 11 листопада, у західних, північних та центральних регіонах країни невеликий, місцями помірний дощ. На решті території без опадів. Температура вдень +10-15°С. У Чикаго хмарно, нічний дрібний дощ зі снігом вранці може посилитися, а у другій половині дня очікується сильний сніг. Температура від нульової позначки, яку показуватимуть термометри зранку, вдень опуститься до -4°С, а ввечері до -6°С.

1 view0 comments

Comments


bottom of page